Home » Foto"s

VKR Haaksbergen werkt eigenlijk voor soorten partijen:

 

1 - Alle instanties die bij hun organisatie tegen verkeerssituaties aanlopen

2 - Voor alle personen die geïnteresseerd zijn om een rol als verkeersregelaar uit te voeren

 

Hieronder een korte uiteenzetting van beide partijen.

Organisatie en instanties

Duidelijk is dat u ons kunt benaderen voor hulp bij uw publieksevenement of verenigingsactiviteit. Echter het coördineren van een verkeersstroom komt ook bij andere soorten activiteiten voor. Enkele voorbeelden:

 

  • Zomerfeest
  • Evenementen in de stad
  • Sportevenement met parcours buiten het evenemententerrein
  • Buitengewoon transport of lange optocht
  • Wegwerkzaamheden (Infra)
  • Begrafenissen

 

Ons klantenpakket bestaat daarmee uit Evenementenorganisaties, gemeentelijk gelieerde bedrijven, verenigingen, vrijwilligersorganisaties.

 

Kortom, voor elke activiteit waarbij het verkeer of bezoekers coördinatie nodig hebben, kunt u bij ons terecht. Sterker nog, organisaties die een evenement willen organiseren waarvoor verkeersregelaars nodig zijn volgens de vergunningverlener (in dit geval gemeente Haaksbergen) moeten een verkeersplan aanleveren, waarbij ook de verkeersregelaars worden benoemd.

Potentiële verkeersregelaars

We hebben binnen onze poule een duidelijk verschil tussen “verkeersregelaars” en “evenementenverkeersregelaars”, maar een uitleg van de verschillen is wel nodig.

 

Verkeersregelaar (beroeps)

Een regelaar die door het volgen van een meerdaagse cursus gediplomeerd is om tijdens evenementen of andere activiteiten het verkeer te regelen in de breedste zin van het woord. Het regelen van het verkeer op een druk kruispunt tijdens een evenement kan daar onder andere toe behoren.

 

Evenementenverkeersregelaar

Een regelaar die in de standplaats een korte online-instructie heeft gevolgd voor de basisbeginselen van verkeersondersteuning. Middels deze instructie kan de evenementenverkeersregelaar ingezet worden om specifieke taken rondom een evenement en het verkeer te regelen, zoals het geven van een stopteken of het oprij-teken.